Medijska kuća GEM rtv svoj rad počinje 2001. godine, najpre kao radio stanica koja je kvalitetom svog programa ubrzo postala jedna od najslušanijih u regionu.

Logičnim sledom i razvojem kompanije, 2005. godine počinje sa radom i televizija GEM koja je zahvaljujući kvalitetnoj i raznovrsnoj programskoj ponudi, kadrovskim i tehničkim potencijalima, za kratko vreme postala medijski lider Kolubarskog okruga.

2008. godine televizija GEM dobija zvaničnu dozvolu za pružanje medijskih usluga putem kablovske, satelitske, IPTV elektronske komunikacione mreže, izdatu od strane Republičke radiodifuzne agencije.

Vremenom GEM rtv је postao prepoznatljiv kanal informisanja, koji prati potrebe lokalne sredine. Kroz emisije različitog sadržaja, obeležava i prati sve događaje koji su od važnosti za region. Tehnički uslovi omogućavaju realizaciju “živih“ emisija kao i direktnih prenosa svih aktuelnih zbivanja sa reportažnim kolima. GEM rtv emitovanjem interaktivnih emisija teži ka tome da ohrabri recipijente da aktivno učestvuju u kreiranju emisija, i da budu strategija protiv netolerancije, diskriminacije i rodne neravnopravnosti jer će isticati mogućnosti multikulturalnog modela i da na taj način deluje kao kulturni medijator.

Digitalizacijom, maja 2015. godine, sfera delovanja naše kompanije širi se na beogradski region. Zemaljskim putem program naše televizije emituje se u okviru:

  • Zona raspodele Avala, Drugi multipleks (MUX2)

Takođe, program naše televizije emituje se kroz kablovske operatere širom Srbije:

Danas, GEM rtv je nezavisna medijska kuća u službi građana opštine Lazarevac ali i celog Kolubarskog okruga, koja gledaocima i slušaocima pruža objektivne vesti i informacije,  proizvodi i emituje visokokvalitetan televizijiski i radijski program, sa velikim brojem prepoznatljivih autorskih emisija.

GEM rtv poseduje vrhunski produkcijski tim sa velikim iskustvom u izradi kratkih igranih, dokumentarnih i korporativnih PROMO filmova, kako za potrebe pojedinaca, tako i za potrebe velikih sistema i korporacija.